2 Ocak 2013 Çarşamba

2013'e Merhaba!


                                   

            2012 yılını acısı ve tatlısıyla geride bıraktık, yeni bir yıla kavuşmanın mutluğu ile daha verimli, daha pozitif, daha akılcı, daha sağlıklı,  daha bilinçli bir yıl geçirmeyi ümit ediyoruz. Çünkü bizim kültürümüzde "iki günü aynı olan ziyandadır" anlayışı ve öğretisi vardır. Bu düşünceyle geride bıraktığımız yılın hatalarından, eksiklerinden ders çıkararak, onları da kazanca , tecrübeye dönüştürerek doyumlu, bereketli bir yıl geçirmeyi hepimiz için temenni ediyoruz. Bu niyet ve düşünce ile 2013'e merhabalar diyoruz.

           

            Bu sabah gazetelere baktığımızda her yıl tekrarlanan acı, üzücü ve bir o kadar da düşündürücü  kutlama manzaraları vardı. Onlarca genç "yeni yılı" alkol komasına girmiş bir vaziyette karşılamış! ve geceyi hastanelerin acil servislerinde  geçirmek zorunda kalmışlardı . Bu nasıl derbeder bir karşılama, şuuru kapalı, kendinden bihaber, yarı baygın... Bu içler acısı tablo içimizi acıtmalı. Bizim gençlerimiz  bu hallere düşmemeli... saygınlığını yitirmemeli...

 

            Eğlenmek, mutlu olmak, 2013'e "hoş geldin" demek tabii ki insanidir, yeni bir yıla kavuşmanın teşekkürü anlamında kutlama yapmak anlaşılabilir, ama bu isyan tavırlarıyla neye, nasıl teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin hayati tehlikeye girmeleri, hiç bir yararı olmayan ve tüketilir tüketilmez "mantıklı düşünme, karar verme, hareket etme yetisini" kaybettiren ve gençleri "daha az miktarı bile daha fazla"  etkileyen zararlı alışkanlıklardan nasıl korumalı?

 

            Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumada, zannediyorum yine en önemli etken sevgidir. Öyle sevgi ki hayatlarında boşluk ve anlamsızlık kalmasın, bocalamasın. Yapay tatlandırıcılara ihtiyaç bırakmasın. Genç değerli olduğunu hissetsin, farklı arayışlara dalmasın. Büyüdüğünü küçülerek ispat etmesin. Onların her türlü sıkıntılarını hissedelim . Hissetmek,etkili dinlemektir, dinlenildiğinin ve anlaşıldığının belirtmektir. Ancak böylece kalplerini kazanabilir, vicdan eğitimini sağlayabiliriz.

 

            Gençlerimizin boş zamanlarını çeşitli sportif faaliyetler, sanatsal etkinlikler ile değerlendirebilir ve enerjilerini iyi kullanmaları için yönlendirebiliriz.

 

            Biz her türlü söz ve davranışlarımızla gençlerimize model oluyoruz. Kötü alışkanlıkların her türlüsünden önce biz uzak duralım. Gençlerimiz bizim geleceğimiz.                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder