31 Aralık 2012 Pazartesi

KARİZMA VE TAKDİR ETMEK


                                      


 

      "Karizmatik kişilikler başkalarını önemsemek, övmek ve takdir etmek  hususunda cimrilik etmezler. İyi yapılmış bir işi takdirle karşılayıp, teşekkür ederler.

 

      Önemsenmeye duyulan açlık , gıdaya duyulan açlıktan daha yoğundur. Her insanın en temel ihtiyaçlarından birisi, kendisinin yaptığı işlerin ve yerine getirdiği görevlerin dikkate değer görülmesidir.

 

      Takdir dolu sözler , maaş artışından daha etkilidir! Önemsemek, aynı zamanda motive etmek anlamına gelir. Önemsemek, dikkate değer bulmak yüreklilik ister.

     

      Sadece özgüven sahibi kişiler takdir dolu ifadelerle konuşabilirler.Takdir etme becerisi, doğrudan kişinin kendisine olan güveni ile bağlantılıdır.

 

      Doğal otoritesi olan bir insan, bulunduğu toplumsal konumdan ötürü değil, kendi kişilik yapısındaki doğal özellikler nedeniyle etkileyicidir. Başarı, insan ilişkilerini doğru bir biçimde yürütme sanatıdır."Karizma, Nikolaus B.Enkelman.

 

      2012 yılında, ülkemize ve dünyaya emeği geçen, katkı sağlayan eğitimci, doktor, hemşire düşünür, bürokrat, sanatçı, yazar, çiftçi, aşçı, temizlikçi, yönetici, tasarımcı, kısaca iyi niyetiyle hareket eden, emek veren herkese teşekkür ediyoruz.

     

      Mutlu yıllar herkese!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder