25 Aralık 2012 Salı

YARIN KIYAMET Mİ KOPACAK?


                                      
 
 

                                         


 


Kopmayacağını umuyorum.  İnsanın yemek, içmek gibi fizyolojik ihtiyaçlarıyla beraber, hayati önem taşıyan en önemli gereksinimi güven duygusudur. İnsanın bir şeye güvenmesi, varlığını huzurlu bir şekilde devam ettirebilmesi için elzemdir. Ne var ki son dönemde 21 Aralık kıyamet senaryoları küresel bir paradigma oldu.
Gerçekten ciddi anlamda bundan korkan ve Aralık ayının sağ selamet bitmesi için temennilerde bulunan hatta Şirince'ye akın edenler dahi var."Her yalanın altında bir gerçek payı vardır", veya "kulaktan kulağa" oyununda olduğu gibi, bu haberin kaynağından -maya takviminden- bize intikal edene kadar çok aşamalar, mesafeler, kişisel yorum ve düşünceler, kendi perspektlerifimiz, anlama, yorumlama yetimiz, bu bilgiyi inanılmaz boyutlara taşımıştır.Oysa duyduğumuz bilgiler hayalin elinde kalmalı, akıl süzgecinden geçirilmeli, mihenge vurulmalı, değerliyse kullanılmalı, yoksa atılmalı. Bir çok şeyde mecaz anlam ve gerçek anlam vardır. Düşünelim ki mecaz anlamda söylenmiş veya Maya geleneğindeki  farklı rivayetler onların da  kimi işaretleri, bilgileri yanlış yorumlamalarına, büsbütün değiştirmelerine sebep olmuş olabilir.

Neyse her şeyde bir güzellik vardır. İnsanlar belki de büyüttükleri ufak tefek şahsi sıkıntılarını bu küresel tehlikeli! ve riskli! dönemde, kendi problemlerinin aslında o kadar da vahim olmadığını, hayatın her şeye rağmen yaşamaya değer bir yer olduğunu düşünmeye vesile olduysa bu korkuda güzel!

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder